Skip to content

Što je DPF filter i čemu on služi ? – Sve o DPF filterima

Što je DPF filter?

DPF filter smatra se jednim od najproblematičnijih dijelova današnjih automobila koji koriste dizel. Iako su prvi modeli DPF-a ugrađeni još osamdesetih godina, ugradnja ovog filtera postaje obavezna 2009 uvođenjem EURO 5 norme. Tehnička rješenja i način rada filtera krutih čestica od početka se razvijaju u dva smjera. Većina automobilskih firmi počela je koristiti “suhe” DPF filtre, dok su Francuski proizvođači automobila (Renault, Peugeot, Citroen) su na tržište donijeli “mokre” FAP filtre.

Primjer DPF filtera današnjih automobila

Čemu oni služe?

Dizelski motori ne mogu u potpunosti spaliti smjesu goriva i zraka te zbog toga nastaju čestice koje se talože u obliku čađe, koja nastaje izgaranjem u dizelskom motoru. Filtar čestica čađe zaustavlja većinu čađe koja bi inače putovala ispušnim sustavom i izašla u atmosferu. Filter može zadržati određenu količinu čađe, ali ne veliku, te zbog toga mora proći proces koji se naziva regeneracija. Regeneracijom se postiže čišćenje naslaga čađe unutar filtra. Kada čađa prođe proces regeneracije pretvara se u višestruko manju količinu pepela.

Kako ih održavati?

Svaki filter, kako bi dobro radio i vršio optimalno filtriranje, potrebno je redovito čistiti kako ne bi došlo do zagušenja motora. Danas postoje usluge čišćenja istih koje su uvelike jeftinije nego zamjena cijelokupnog DPF filtera. Proces čišćenja filtera naziva se regeneracija, a izvodi se tako da se pod visokim temperaturama tretira sakupljena čađa te se na taj način pretvori u malu količinu pepela koja se odbaci iz sustava.

Začepljen DPF filter

Što kad prestanu raditi kako treba?

Neispravan DPF filter može započeti niz lančanih problema vašeg automobila te ih zato treba održavati i maksimalno produžiti vijek trajanja. Ako se DPF začepi ili u potpunosti prestane raditi najčešće posežete za jednom od ove dvije opcije:

  1. Ugradnja novog DPF filtera

Ugradnja novog DPF filtera na svim novijim automobilima može dosezati i nekoliko tisuća kuna samog materijala, a možda još toliko i ugradnja istog.

  1. Softversko uklanjanje DPF filtera

Iako je ovo ilegalna opcija, velik broj vozača čiji automobil ima problema s DPF filterom poseže za ovom opcijom, a glavni razlog tome je jeftinija cijena. Za razliku od naručivanja i ugradnje novog dijela kod softverskog uklanjanja filtera potpuno je drukčija stvar. Neispravan DPF filter samo se ugasi u postavkama automobila i prestaje u potpunosti raditi. Automobil prestaje pokazivati grešku koja se najčešće prikazuje kao “Check Engine Light” ili zaseban simbol za DPF filter. Više o tome možete pročitati ovdje.

Završna riječ

Ukoliko vozite dizelaša svakako morate obratiti pažnju na DPF filter. Redovnim provjerama začepljenosti filtera, korištenjem kvalitetnih goriva i dodavanjem aditiva možete spriječiti zamjenu istoga te uvelike produžiti vijek trajanja filtera, a tek uštedjeti u ovim vremenima.