Skip to content

Što je EGR ventil i čemu on služi? – Sve o EGR ventilima

Što je EGR(AGR) ventil?

EGR ventil (engleski Exhaust Gas Recirculation Valve) je uređaj koji služi za povrat dijela ispušnih plinova motora u komoru za sagorijevanje, tako da se na taj način smanje emisije ispušnih plinova izadovolje ekološki standardi današnjice. EGR pomoću centralne upravljačke jedinice i sondi koje mjere temperaturu ispušnih plinova regulira količinu ispušnih plinova koju treba vratiti u cilindar i osigurava sagorijevanje, maksimizuje snagu, a ujedno produžava trajnost motora, jer spriječava njegovu izloženost visokim temperaturama. Kod dizel motora ventil je većinom otvoren pri radu na leru i nižim okretajima motora, dok se kod povećanja opterećenja zatvara.

Kako on radi?

Kada se temperatura sagorijevanja motora približi 1500 stupnjeva, povećava se stvaranje štetnih plinova koji zagađuju okoliš. Previše kisika povećava temperaturu i ubrzava sagorijevanje smjese, čime se stvara azot oksid koji zagađuje okoliš, kao posljedica stvaranja azot oksida nastaje nedostatak kisika za sagorijevanje goriva, gubitak snage i povećanje nivoa CO2.

EGR(poznat kao i AGR) ventil regulira smjesu kisika i goriva i pomaže u održavanju efikasne temperature sagorijevanja (ispod praga stvaranja azotnog oksida) tako što vraća dio ispušnih plinova u proces sagorijevanja, razređujući mješavinu kisika i goriva koja ulazi u motor. Što se tiče načina rada, EGR ventil radi različito kod dizelskih i benzinskih motora. Kod dizelskog motora EGR je u leru otvoren i povećanjem snage on se zatvara, a kod benzinskih motora EGR u leru je zatvoren, a povećanjem snage on se otvara.

Što kad se on začepi?

Problemi sa EGR ventilom nastaju kada se sam ventil začepi od previše čađi. Ovaj problem uzrokuje zagađenje životne sredine, a performanse vozila se postepeno pogoršavaju. Najčešći uzrok kvara EGR ventila je nakupljanje čađi koja uzrokuje začepljenje ili zaglavljivanje ventila, ostavljajući ga otvorenim ili zatvorenim.

Primjer začepljenog EGR ventila.

Prva opcija za vozača je mogućnost zamjene neispravnog EGR ventila i stavljanje potpuno novog u sustav. Naravno moramo napomenuti da je ovaj postupak u većini slučajeva puno skuplji od sljedeće metode. Druga opcija(nažalost daleko popularnija na našim prostorima) je softversko gašenje istog i blokiranje rada istog. Ova opcija je daleko vremensko brža i financijski pristupačnija. U samo nekoliko klikova profesionalni softver može ugasiti neispravan EGR ventil, a ljudska ruka ga samo treba blokirati.